dissabte, 6 d’octubre del 2007

Presentació de la Gemma



Nom: Gemma
Colla: Colla Gegantera del GEM
Població: Mataró (Barcelona)
Constructor: Juan Cabello
Any: 20 d'abril de 2007

Aquesta dona de cabells tan divertits i d’aspecte tan colorit és la Gemma, la gegantona de l’escola GEM.

La Gemma no és la típica geganta d’escola que representa una alumna, sinó que és una figura al·legòrica que fa referència a les quatre estacions de l’any i a la climatologia en sí , temes de gran interès pel centre i sobre els que s’hi treballa molt.

La gegantona està feta de guix i com veiem té un aspecte singular; destaquen sobretot els seus cabells ondulats i colorits que simbolitzen l’Arc de Sant Martí i la seva enorme faldilla dividida en franges de colors, cada una d’elles plena de dibuixos, fets pels propis nens de l’escola i que recorden les quatre estacions de l’any.

El GEM sempre ha estat una escola amb gran tradició gegantera.,doncs s’hi ha vist créixer l’enorme Patufet de principis dels 80, seguit del Nen, els porquets Garrofa i Marcel·lina, els alumnes Gemet i Gemina i finalment tot un seguit de gegantons que durant alguns anys s’han creat per sortir durant les festes de carnaval; malauradament totes aquestes figures ja no existeixen i mentre neixien gegants per totes les escoles de Mataró, el GEM es va quedar una mica enrera en aquesta materia. Tot això va canviar quan un grup de pares i mares començaren a treballar en la creació d’una nova geganta que representés definitivament l’escola.

La Gemma s’estrenà el 20 d’abril de 2007, aprofitant el 40è aniversari del GEM. Sota un llençol negre i amb molta expectació, focus i llums de colors i una espectacular escenografia per part d’alguns nens i nenes de l’escola es descobrí la geganta. No tardà gens en baixar de l’escenari i fer el primer ball amb el seu padrí en Cirerer de l’escola de Cirera.
.
La Web dels Gegants de Mataró